Een dag vol tegenslag voor Micha Boy de Waal in de Dutch Masters in Rhenen

Micha Boy de Waal van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross 500 in Rhenen een goede snelheid laten zien maar kende tegenslag op het heuvelachtige circuit.

Het was een dag waarin het allemaal tegen zat voor Micha. In de eerste manche kreeg hij af te rekenen met een elektronisch probleem waardoor het rijden niet lekker ging en hij genoegen moest nemen met een negentiende plaats. In de tweede manche was hij belust op revanche en pakte een goede start. Lang reed hij op een achtste plaats totdat er een steen tussen het koppelingsplaatje op het blok kwam waardoor de koppeling bleef hangen. Micha ging snel de pits in maar omdat het twee ronden duurde voordat het euvel verholpen was, kon hij ook in deze manche een goed resultaat vergeten. Teleurgesteld kwam de crosser uit Veen op een vierentwintigste plaats binnen.

Volgend weekend zou Micha in eerste instantie deelnemen aan de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Rusland maar in overleg met het team is besloten om eerst goed fit te worden en dan terug te keren in de competitie.