Micha Boy de Waal elfde in ADAC Masters in Gaildorf

Micha Boy de Waal van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in de ADAC Masters wedstrijd in Gaildorf veel ervaring opgedaan. Op het betonharde circuit had hij het moeilijk om in zijn ritme te komen maar hij vocht zich er doorheen, wat resulteerde in een elfde plaats in het dagklassement.

Micha had in de vrije training gelijk een super gevoel op de baan, ondanks dat deze nog wat nat was. In de tijdtraining was de baan knetterhard opgedroogd en vlak. De verschillen tussen de rijders waren klein en omdat Micha niet lekker in zijn ritme zat, moest hij na verschillende snelle ronden tevreden zijn met een negende tijd in zijn groep.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een achtste plaats aan de wedstrijd kon beginnen. ‘’In de eerste tien minuten ging het lekker maar daarna begon ik wat foutjes te maken en viel ik terug naar een elfde plaats. In de tweede manche kwam ik niet goed weg bij de start en moest ik vanaf een achtentwintigste plaats terug naar voren zien te komen. Ik kon in de beginfase niet lekker in mijn ritme komen maar daarna begon het beter te gaan en wist ik nog terug te komen naar een elfde plaats,’’ vertelt Micha.

Met tweemaal een elfde plaats in de manches eindigde Micha ook in het dagklassement op een elfde plaats. Aankomend weekend staat de Grand Prix van Italie in Imola op het programma voor de crosser uit Veen.