Positieve start van seizoen 2020 voor Micha Boy de Waal in Hawkstone Park

Micha Boy de Waal van Jumbo No Fear BT Racing heeft een sterke eerste wedstrijd van het seizoen gereden. De Waal ging van start in de internationale wedstrijd in Hawkstone Park en moest het hier opnemen tegen een groot aantal WK toppers.

Door de hevige regenval was het circuit veranderd in een grote modderpoel en omdat de regen gedurende de dag aanhield werd het steeds slechter. Ondanks dit begon Micha zeer overtuigend aan de dag door in de tijdtraining een zesde tijd op de klok te zetten en hield hiermee verschillende WK rijders achter zich.

De eerste manche begon met een hele goede start maar helaas was dit van korte duur. In de verraderlijke omstandigheden kwam hij ten val en viel helemaal terug tot in de achterhoede. Vervolgens begon hij aan een opmars naar voren en wist gedurende de wedstrijd vele plaatsen winst te boeken.

In de tweede manche mengde de Waal zich in een gevecht net buiten de top vijf met o.a. Julien Lieber, Harri Kullas en Evgeny Bobryshev. Op het moeilijke circuit hield Micha zich goed staande en wist op een nette achtste plaats over de finish te komen.

Ondanks de tegenslag in de eerste manche wist de Waal de dag toch met een tiende plaats af te sluiten. Aankomende zondag zal hij starten in de wintercross in Groesbeek.

Daguitslag int.wedstrijd Hawkstone Park:
1 Jeffrey Herlings 45 Pnt
2 Shaun Simpson 45 Pnt
3 Glenn Coldenhoff 44 Pnt
4 Harri Kullas 33 Pnt
5 Julien Lieber 31 Pnt
10 Micha Boy de Waal 23 Pnt

Fotocredits Huub Munsters