Micha Boy de Waal rijdt beste MXGP van het seizoen in Zweden

Micha Boy de Waal van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in het Zweedse Uddevalla zijn beste Grand Prix van het seizoen gereden. Micha Boy zag zijn doelstelling voor dit jaar in vervulling gaan met een vijftiende en veertiende plaats in de manches.

Micha had op zaterdag gelijk een goed gevoel op de baan en wist goede tijden neer te zetten. In de kwalificatieheat kreeg hij een kleine tegenslag te verwerken want op een achttiende plaats rijdend kreeg hij een steen tussen het koppelingspookje op het blok waardoor hij de pits in moest en uiteindelijk 23ste werd.

In de eerste manche werkte de Waal een sterke wedstrijd af door vanaf een achttiende positie terug te komen naar een vijftiende plaats. In de tweede manche kwam hij vanaf een achttiende plaats terug naar een veertiende positie maar stond wel de hele manche onder druk. Micha hield het hoofd koel en finishte als veertiende, wat zijn beste resultaat in een MXGP ooit is.

Met deze resultaten eindigde Micha op een vijftiende plaats in het dagklassement. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Turkse Afyon.