Micha Boy de Waal scoort zes WK punten in MXGP Lommel

Micha Boy de Waal heeft in de Grand Prix van Belgie zes WK punten weten te scoren. De Waal kende een moeilijke eerste manche waarin hij door verschillende fouten niet verder kwam dan een twintigste plaats. In de tweede manche had hij het juiste ritme te pakken en kwam hij na een sterk gereden wedstrijd als zestiende over de finish.

De Waal kwalificeerde zich op zaterdag als negentiende voor de wedstrijd en zag hiermee dat het halen van WK punten binnen de mogelijkheden behoorde op zondag. In de eerste manche kon hij echter niet lekker in zijn ritme komen. Verschillende fouten zorgden ervoor dat hij niet verder kwam dan een twintigste plaats. In de tweede manche moest hij van ver komen en kwam hij buiten de top twintig uit de eerste ronde. De Waal zette een constant tempo in en wist gedurende de wedstrijd vele rijders te passeren. Hij kon door blijven gaan tot in de slotfase en dit zorgde ervoor dat hij op een zestiende plaats over de finish kwam.

In het dagklassement eindigde Micha op een achttiende plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet hij de 33ste plaats. Over twee weken staat voor Micha de volgende Grand Prix op het programma in Imola, Italie.